dinsdag 13 augustus 2013

Een nieuwe weblog

Deze weblog staat in het teken van de ontdekking van de toekomst. We gaan op zoek naar de eigen motoriek van de vooruitgang. Voortdurend vinden we een nieuwe feiten en ontwikkelingen die onze toekomst bepalen. In de blogs doen we hier verslag van. Over enige tijd testen we de hypothese dat de toekomst voorspeld kan worden aan de hand van enkele aannames met betrekking tot technologische ontwikkelingen en het menselijk gedrag.

Alan Kay, een Amerikaanse computerwetenschapper, zei het al: The best way to predict the future is to invent it  

Wij maken ervan:

wie de toekomst heeft ontdekt, kan de toekomst voorspellen

Met mijn blogs verwacht ik velen te overtuigen van de relevantie van het gevonden materiaal voor het voorspellen van belangrijke toekomstige ontwikkelingen. Ik laat zien dat de voorgestane benadering veel gebeurtenissen verklaart die zich sedert het jaar 2000 hebben voorgedaan.  Nog uitdagender is het om de ontwikkeling van de wereld tot 2045 onder de loep te nemen.

De blogs zijn evenzovele uitnodigingen om commentaar te geven, informatie te tonen die het tegendeel bewijst of de inhoud versterkt en om met elkaar in discussie te gaan.

Ook is mijn Twitter account @Wimderidder1 geactiveerd. Hiermee geef ik commentaar op belangrijke nieuwsfeiten vanuit onze ontdekkingen van de toekomst.

Alle tweets, blogs en jullie reacties komen samen in mijn volgende boek dat de voorlopige titel draagt:


Het mysterie van de vooruitgang


Het boek zal het mysterie ontrafelen.1 opmerking:

  1. mooie titel Wim! Ik denk gelijk aan Johan Cruijff met zijn;

    'Je gaat het pas zien als je het door hebt.'

    BeantwoordenVerwijderen